PRESS

שיפוץ עם סוף שמח - מגזין living באתר "מאקו"

בחוץ השתוללו שריפות ענק והפגזות, אבל במושב תקומה הקימו בית בישראל: בני זוג להם שני ילדים, הפכו בית מוזנח לפנינה מעוצבת, מוגנת וחמימה בתקופה לא פשוטה וחגגו את סיום השיפוץ עם תינוק חדש שהצטרף למשפחה. הכי ציונות 2019

הבית במושב פראן - מגזין "את"

הבית הזה במושב פארן שבערבה הוא ממש נווה מדבר, פשוט צנוע ופרקטי בגוונים של כחול וירוק ​

לכל בית יש מרפסת – וראוי להשקיע בה

החצר, החלק הפתוח והטבעי ביותר בבית, הוא אזור שעבור רבים נחשב לאהוב ביותר – ובצדק: הרי מדובר במקום שבו אפשר ליהנות משמש טובה, מרוח קלילה, מציוץ ציפורים ומחיבור אמיתי לאימא אדמה. את זה הבינו היטב לקוחותיה של מעצבת הפנים מיכל סמץ, בני קיבוץ בשנות ה־50 לחייהם, שביקשו לבצע שדרוג כולל לביתם.

בניין ודיור - איך מתמודדים עם עמוד באמצע הבית?

קיר גבוה שנהרס במהלך שיפוץ חשף שני עמודי בטון שאותם לא ניתן היה להזיז או לקצר, ועליהם נסמכים גם גבהי התקרות המשתנות. דיירי הבית ביקשו מטבח גדול ופתוח אל הסלון, שבו יהיה גם אפשר לשבת, ולכן תוכנן בין העמודים אי. מצד אחד יש בו אחסון ותנור, ומצד שני יש בו מקום ישיבה. על ידי שבירת הקיר התקבל מטבח פתוח יותר וגם התווסף אחסון חשוב במטבח קטן. העמודים עצמם הודגשו בבריקים לבנים ותאורה דקורטיבית. ​

הבית של עפרי ועמיר במיתר - אתר "פנים"

סיפור העיצוב בבית של עפרי ואמיר בישוב מיתר התחיל סביב הרצון ליצור שינוי באיזור המטבח, ומשם העניינים התגלגלו לשינוי משמעותי יותר בכל האיזור הציבורי. המעצבת מיכל סמץ משתפת בתהליך העיצובי.

מגזין living מאקו - בית עוטף בעוטף עזה

כשהפנטזיה על מפלס אחד קרסה, החליטה המעצבת שהמדרגות יהיו דווקא השוס של הבית. ומסביבן – קסם, נשמה וחמימות ​

הבית של אורלי ושי בניר יצחק - אתר "פנים"

אורלי ושי מתגוררים כבר 24 שנים בקיבוץ ניר יצחק שבעוטף עזה. כאשר קיבלו זכות לבית קבע באחד הבתים הישנים של הקיבוץ, החליטו לשפץ את הבית לפני המעבר. תחת אתגרים קונסטרוקטיביים ומנהלתיים, קולות בומים ומטחים, ותקציב קטן נעשתה עבודת השיפוץ בקונספט של פשטות וצניעות התואם לאורח החיים של הדיירים.

מגזין X-net - וילה משפחתית במושב אוהד שבנגב

פרגולת רעפים רחבת ידיים וחיפוי נדיב של לבנים מפירוק, פינת משפחה מפנקת ומטבח חיצוני נוח הופכים את הבית המשופץ ליוצא דופן במושב החקלאי המרוחק בעוטף עזה ​

משרביות - אתר "פנים"

המעצבת מיכל סמץ שילבה משרביה בשיפוץ בית פרטי למשפחה בעלת 6 דיירים: "מדובר במשפחה שמארחת על בסיס קבוע כמויות גדולות של אורחים מקטנים ועד גדולים. החלל הציבורי מרווח ומכיל סלון, פינת אוכל, פינת משפחה ומטבח. היה חשוב בתכנון לא לסגור את פינת המשפחה כחדר סגור, אלא לשמר את הנוכחות שלו בחלל הציבורי, אך יחד עם זאת לתחום אותו ולייצר בו אינטימיות וחמימות.